توجه به مصرف انرژی و مسائل مربوط به آن، از دسته موضوعاتی است که سالها در تیتر یک خبری کشورمان دیده میشود. این موضوع با آغاز دو فصل تابستان و زمستان پررنگتر از هر زمان دیگری میشود. ما در این مطلب به اهمیت عایق کاری نما و کاهش مصرف انرژی می پردازیم.
جالب است بدانید حدود 40 درصد از اتلاف انرژی مربوط به مصالح ساختمان و صنعت ساختمانسازی است و با یک محاسبه ساده در مییابیم مصرف انرژی در این صنعت حتی از سایر صنایع بزرگ دیگر مانند کشاورزی، حمل ونقل و… بیشتر است. این موارد نشاندهنده لزوم صرفهجویی و لحاظ مواردی میباشد که در کاهش مصرف انرژی تأثیرگذار باشند.
چنین مواردی نشاندهنده لزوم استفاده از روشهای عایق و همچنین کاهش مصرف انرژی با عایق کاری نما و کاهش هزینههای مربوط به آن است.
مصرف بالای انرژی موجب آسیب به اقتصاد کشور شده و آیندگان را از استفاده منابع ملی بی بهره میکند. همانطور که اشاره شد بیشترین مقدار هدر رفت انرژی مربوط به ساختمانها و علل الخصوص پوسته و دیوارهای خارجی آنها است.
عایق کاری نما و کاهش مصرف انرژی ساختمان
طی دهههای اخیر اغلب در هنگام ساخت ساختمان به جهت جلوگیری از اتلاف انرژی، عایق بندی را بر روی لایههای خارجی ساختمان اعمال میکنند.
این کار از ورود نم و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کرده و در نتیجه احتمال خرابی اجزای ساختمان و هر گونه لوازم منزل که با دیوارهها در تماس مستقیم هستند را کاهش داده و حتی به صفر میرساند.
بعلاوه عایق کاری ساختمان موجب ممانعت از خروج هوای درون ساختمان میشود و این امر بدان معنی است که در فصل زمستان از ورود هوای سرد و خروج هوای گرم و مطبوع درون ساختمان و همینطور در فصل تابستان بهصورت بلعکس جلوگیری خواهد کرد.
این چنین مواردی به بهینه سازی مصرف انرژی کمک بسیار شایانی کرده و در نهایت موجب کاهش هزینههای پرداختی مالکین بابت مصرف آنها خواهد شد.
بهتر است عایق کاری در مراحل اولیه ساخت ساختمان انجام گیرد تا در کاهش هزینهها مؤثر باشد و از همان ابتدا آسایش ساکنین را فراهم سازد.
عایق کاری به شیوههای مختلفی صورت میگیرد:
- عایق بندی از درون: در این شیوه، مواد عایق بندی بر روی سطح دیوارههای داخلی ساختمان نصب میشود.
- عایق بندی از بیرون: بر خلاف عایق کاری از درون، مواد عایق بندی بر دیوارههای خارجی نصب میشوند.
- دیوار دولایه: عایق مدنظر، بین دولایه دیوار (دیوار داخلی و خارجی) قرار میگیرد. در این شیوه از عایق کاری گاهی فضای میان دو دیوار را بهصورت خالی باقی میگذارند تا هوا میان آنها در جریان باشد. در این شیوه هوا بهعنوان عایق ضد رطوبتی عمل میکند.
- عایق کاری درب و پنجره: دربهای تراس و پنجرهها جزو مهمترین بخشهای ساختمانی است که در صورت عدم آببندی صحیح زمینه ورود نم و رطوبت به داخل ساختمان را ممکن میسازد. ازاینرو عایق بندی درب و پنجره بسیار با اهمیت است.
عایق کاری نما ساختمان در شمال کشور
ساختمانها در شمال کشور دارای نمای متنوع بسیاری هستند. این تفاوت گاه بر اساس سلیقه و گاه بر اساس شرایط محیطی متفاوت است. برای اینکه بدانیم کدام شیوه از عایق بندی مناسب کدام نما ساختمان میباشد، لازم است ابتدا به بررسی انواع نمای ساختمان بپردازیم.
به عنوان نمونه ساختمانهایی با نمای سنگ که در شمال کشور وجود دارند. در این سبک از ساختمان پس از بندکشی میان درزهای سنگ، از مواد نانو بر روی شیارها استفاده میشود تا دیگر راهی برای ورود آب به داخل بنا باقی نماند.
توجه داشته باشید برای عایق کاری و آب بندی نما در شمال کشور بهتر است از چندلایه مواد مخصوص استفاده شود. دلیل این امر هم کاملا مشخص است وجود باران و رطوبت در این مناطق بسیار زیاد است.
مزایای عایق کاری نما ساختمان
- افزایش عمر مفید ساختمان
- کاهش صورت حساب پرداختی توسط ساکنین
- حفظ زیبایی نما ساختمان
- ایجاد عایق حرارتی و فراهم کردن آسایش ساکنین در فصل زمستان و تابستان
- ایجاد عایق صوتی
عایق کاری نمای ساختمان به چه صورت انجام میگیرد:
- داربست: نصب داربست و استفاده از آن ابتداییترین شیوه اجرای عایق بندی نما است. در استفاده از این شیوه به زمان و هزینه بیشتری نیاز است.
- با طناب: عایق کاری در شیوه با طناب توسط راپل کار حرفهای صورت میگیرد. هزینهها به نسبت استفاده از داربست کاهش مییابند و کار در زمان کوتاهتری به اتمام میرسد.
کاهش مصرف انرژی با عایق کاری اصولی
شاید این سؤال ذهنتان را درگیر کند که در نهایت کدام شیوه عایق کاری نما ساختمان مناسبتر است؟ توصیه میکنیم برای پاسخ به این سؤال، در وهله اول به موارد زیر توجه کرده و پس از بررسی آنها گزینه مناسب جهت انجام عایق بندی را انتخاب کنید.
به ارتفاع ساختمان توجه کنید. اگر ارتفاع ساختمان موردنظر بلند و تعداد طبقات آن زیاد است، استفاده از طناب، راهحل معقولتری به نسبت نصب و استفاده از داربست محسوب میشود. برای اطلاعات بیشتر مطلب 0 تا 100 آب بندی نما بدون داربست را مطالعه کنید.
در عایق بندی ساختمان با راپل باید از افرادی باتجربه و حرفهای کمک گرفت. زیرا انجام کار در ارتفاع عملی ساده نیست که همه افراد از پس آن برآیند. لازمه این کار عدم ابتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی، وزن متعادل و همچنین متخصص بودن در انجام روشهای عایق بندی است.
ایجاد داربست نیازمند صرف زمان به جهت نصب است، بعلاوه باید هزینههای نصب و جمعآوری قطعات داربست را نیز پرداخت کنید.
دیوار خارجی: دیوارها اصلیترین بخش جهت اتلاف انرژی محسوب میشوند. کاهش مصرف انرژی با عایق کاری دیوارها حدود 15 درصد است.
در انتها انواع چند روش بهینه سازی مصرف انرژی را مرور میکنیم:
- طراحی و ساخت ساختمان متناسب با شرایط و اقلیم هر منطقه
- بهینه سازی سیستمهای حرارتی، روشنایی
- استفاده از سیستمهای به روز تأمین انرژی، مانند انرژی خورشیدی
- افزایش مقاومت حرارتی ساختمان
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آب بندی و عایقکاری نما در شمال کشور از طریق شمارههای موجود با تیم یکتا راپل تماس حاصل نمایید.