لوگو یکتا راپل

یکتاراپل / مقالات /

0 تا 100 آب بندی نما ساختمان بدون داربست

صفر تا صد آب بندی نما ساختمان بدون داربست

به جهت جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل ساختمان از انواع روش‌های آب بندی نما ساختمان و عایق کاری استفاده می‌شود. در ساختمان‌های نوساز اغلب آب بندی را بلافاصله پس از ساخت بر روی دیوارها، کف و پشت‌بام اعمال می‌کنند، البته به مرور زمان و با از دست رفتن خاصیت عایق کاری، نما به تمدید مجدد آب بندی نیاز دارد.

آب بندی به مانند عایق عمل می‌کند که از ورود آب و رطوبت به فضای درونی ساختمان جلوگیری خواهد کرد. احتمالا شوره‌ سفید بر روی دیوار را دیده‌اید! این علائم نتیجه ماندگاری نم و رطوبت بر روی دیوار است. با پوشاندن درز و شکاف‌های احتمالی بر روی دیوار خارجی دیگر راهی برای ورود آب به داخل ساختمان  باقی نمی ماند.

یکی از معیارهای سنجش کیفیت یک ساختمان اعمال آب بندی نما ساختمان است. در برخی مناطق آب بندی نما یا عایق کاری امری ضروری است و باید در هنگام ساخت اعمال شود. آب بندی بدون داربست از جمله خدمات تخصصی تیم یکتا راپل است.

آب بندی و عایق کاری نمای ساختمان

روش‌های آب بندی نما ساختمان

آب بندی نما به دو شیوه با داربست و یا بدون طناب انجام می‌گیرد. هر دو شیوه آب بندی دارای مزیت‎هایی است، اما اغلب با توجه به نوع ساختمان مورد نظر به انتخاب یکی از دو روش پرداخته می‌شود.

  • آب بندی با داربست: این روش مناسب ساختمان‌های ویلایی یا آپارتمان‌هایی تا ارتفاع 5 طبقه است. در این شیوه پیش از شروع آب بندی به زمانی جهت تهیه و نصب داربست در محل نیاز است. البته که  این کار نیازمند صرف هزینه‌ای جداگانه از آب بندی است.
  • آب بندی نما بدون داربست: یکی از مقرون به صرفه‌ترین‌ روش‌های آب بندی استفاده از طناب و به صورت راپل است. برای این کار به تجهیزاتی کامل که برخی از آن‌ها لوازم صخره نوردی هستند، کمی دل و جرئت و البته تجربه کافی نیاز است. فرد راپل کار با استفاده از طناب به راحتی به تمام نقاط ساختمان دسترسی پیدا کرده و آب بندی را باکیفیت بالا انجام می‌دهد.

به پایین آمدن به وسیله طناب راپل می‌گویند. جالب است بدانید از تکنیک راپل در گذشته تنها برای نجات جان افرادی که در ارتفاع بودند استفاده می‌شد، اما امروزه از آن برای کارهای ساختمانی مانند آب بندی، پیچ و رولپلاک، شستشو نما و… استفاده می‌شود.

عایق کاری نما ساختمان با راپل

چرا باید آب بندی نما ساختمان را انجام دهیم؟ برای پاسخ به این پرسش باید ویژگی‌های آب بندی را نام برده و بررسی کنیم. همان‌طور که اشاره کردیم اولین و بارزترین مزیت آب بندی جلوگیری از ورود آب و رطوبت به فضای درونی ساختمان است.

دومین مزیت آب بندی با راپل صرفه اقتصادی این کار نسبت به انجام آب بندی با داربست است. یکی دیگر از ویژگی‌های آب بندی صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی است.

عایق کاری ساختمان موجب کاهش حداقل 25 درصدی مصرف انرژی‌های برق و گاز می‌گردد. نکته مهم در آب بندی با طناب این است که محدودیت دسترسی به طبقات در ارتفاع بالا وجود ندارد.

آب بندی نما ساختمان بدون داربست

ابزار لازم جهت آب بندی نما ساختمان بدون وجود داربست چیست؟

آب بندی نما بدون داربست با طناب و توسط راپل کار انجام می‌گیرد. راپل کار به تجهیزاتی مخصوص جهت حفظ و تضمین سلامتی خود در ارتفاع احتیاج دارد. در این بخش برخی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین آن‌ها را نام می‌بریم:

  • طناب محکم: اگر راپل کار در ارتفاع سقوط کند، انرژی حاصله به وسیله طناب جذب و سپس مهار خواهد شد. اینجا است که کیفیت و جنس طناب موضوعی قابل بحث خواهد شد! هر چه که انرژی جذب شده توسط طناب بیشتر باشد، ضربه وارده به فرد راپل کار کمترخواهد بود. بنابراین طناب محکم از ملزومات این کار است.
  • انواع گره با طناب: از گره‌های بسیاری در ارتفاع استفاده می‌شود که گره هشتی از پرکاربردترین آن‌ها است.
  • کلاه ایمنی: اغلب تجهیزات لازم برای راپل کار به جهت حفظ ایمنی فرد است و کلاه ایمنی یکی از این واجبات است. توجه داشته باشید در صورتی که بیمه باشید و در حین کار حادثه‌ای رخ دهد که در آن کلاه ایمنی بر سر نداشته باشید، شامل بیمه نخواهید شد. کلاه ایمنی را برای حفظ سلامتی خود از خاطر نبرید.
  • هارنس مخصوص: هارنس مانند کمربندی پوشیدنی است که فرد طناب کار باید آن را به تن کند. هارنس مخصوص راپل به دو صورت تونیک و کرول دار در بازار موجود است.
  • آیدی: یکی از گران‌ترین ابزار فرود محسوب می‌شود و استفاده از آن برای افراد تازه کار بسیار بااهمیت است، چرا که در صورت قرار دادن اشتباه طناب در آیدی، از سقوط فرد جلوگیری می‌کند.
  • ریگ: ابزاری شبیه اما کوچک‌تر از آیدی است. اگر طناب برعکس در ریگ قرار گیرد، قفل نمی‌شود و باید مجددا این کار را انجام داد.
  • آستاپ: یکی از ابزار فرود است که در صخره نوردی نیز کاربرد بسیاری دارد. تفاوت استاپ و آیدی در این است که دسته آیدی را در هر قسمتی از نما که مد نظر است می‌توان قفل کرد تا راپل کار آب بندی آن قسمت را انجام دهد، ولی برای قفل کردن استاپ باید طناب را دور آن پیچید.

عایق کاری نما ساختمان با راپل

نکات مهم در عایق کاری نما بدون داربست

  • پیش از استفاده، طناب‌ها را بررسی کرده تا دچار پیج خوردگی نباشند. در صورت وجود پیج خوردگی یا خرابی باید به رفع آن بپردازید.
  • طناب‌های اضافی را به صورت حلقه در آورده تا زیر پا گیر نکند.
  • لازم است طناب مخصوص را بعد از هر دفعه استفاده، شستشو دهید تا برای استفاده مجدد آماده باشد. شستشو طناب باید با آب شیرین صورت گیرد.
  • از اتصال دو سر طناب هم قطر به یکدیگر غافل نشوید.
  • در هنگام کار با راپل، به هیچ عنوان از طناب‌های گره خورده استفاده نکنید.

نمای ساختمان اولین تصویر از یک ساختمان است و زیبا بودن آن موجب جلب توجه عابران می‌شود، به همین دلیل سازندگان زمان زیادی را صرف زیباسازی آن می‌کنند. از این رو برای حفظ و نگه‌داری از نما لازم است اقداماتی صورت گیرد که آب بندی نما ساختمان یکی از این موارد است.

نکات مهم در آب بندی نما بدون داربست

استان‌های شمالی ایران به دلیل مجاورت دریا و بالا بودن مقدار رطوبت بیشترین نیاز به آب بندی را دارند. ضد آب سازی نما سبب جلوگیری از بروز نم، رطوبت، قارچ، کپک، شوره و حتی در بسیاری موارد مانع از آسیب رسیدن به لوازم درونی منزل نیز می‌گردد.

برای این که کار با کیفیت هرچه تمام‌تر صورت گیرد، بهتر است از متخصصین باتجربه در این حوزه کمک بخواهید. تیم متخصص یکتا راپل با بیش از یک دهه فعالیت در استان‌های گیلان و مازندران به آب بندی نما بدون داربست نما به شیوه راپل می‌پردازد.

در صورتی که به خدمات آب بندی نیاز دارید از طریق شماره 09118437158 با ما در تماس باشید. یکتا راپل خدمات آب بندی نما ساختمان در شمال کشور را به صورت صفر تا صد به صورت مقرون به صرفه انجام می‌دهد.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *