انتخاب بهترین مواد آب بندی نما برای ساختمان بسیار حائز اهمیت است. برخی از شرکتها از متریال بیکیفیت استفاده میکنند که دوام و ماندگاری کمی دارند و پس از مدتی خاصیت خود را از دست میدهند.
انتخاب و استفاده از چسب و متریال مناسب برای آب بندی و عایقکاری نما میتواند از خسارات زیادی جلوگیری کند. این مواد میتوانند از نفوذ آب باران و رطوبت به پشت نما و حتی به داخل فضای ساختمان جلوگیری کند.
درباره بهترین مواد آب بندی نما ساختمان
یکی از مهمترین کارهایی که مالک ساختمان میتواند برای سالم ماندن نمای ساختمان خود انجام دهد آب بندی کردن شکافها و ترکهای آن است. ما در این مقاله از سایت یکتا راپل به بررسی انواع متریال آب بندی نما و معرفی بهترین مواد آب بندی نما میپردازیم.
آب بندی نمای ساختمان یکی از مهمترین عوامل برای حفظ سلامت ساختمان است. در طراحی و ساخت ساختمان، یکی از نکات مهمی که باید مدنظر قرار گیرد، انتخاب بهترین مواد آب بندی نما ساختمان است. در این مقاله، به بررسی انواع مواد مورداستفاده برای آب بندی نمای ساختمان و مزایا و معایب هر یک از آنها پرداخته خواهد شد.
انواع مواد آب بندی نما ساختمان
نمای ساختمان میتواند از جنسهای مختلفی مانند شیشه، کامپوزیت، آجر، سیمانی و سنگ باشد. برای هرکدام از این نوع نماها نوع خاصی از متریال آب بندی استفاده میشود.
- استفاده از آبگریز کنندههای پایه آب برای نماهایی که قابلیت جذب آب را دارند بسیار کارا است نظیر نماهای چوبی یا بتنی. این مواد در مقابل پرتو فرابنفش خورشید مقاوماند و میتوانند از نفوذ آب بر سطح جلوگیری کنند.
- مواد آبگریز پایه حلال یکی دیگر از متریالی هستند که برای نمای ساختمان استفاده میشوند. مواد نانو جزو آبگریزهای پایه حلال هستند که یک سپر امنیتی قوی در مقابل آب محسوب میشوند. استفاده از پوشش نانو نمای ساختمان باعث افزایش ماندگاری نما و جلوگیری از رنگپریدگی آن میشود. نانو جزو بهترین نوع مواد آب بندی نما محسوب میشوند. این مواد با ایجاد یک لایهنازک بر روی نما مانع از نفوذ آب به نما میشوند. همچنین این مواد دارای خاصیت ضد گردوغبار هستند.
- استفاده از انواع رنگ مخصوص آب بندی نما نیز یکی از روشهای مرسوم برای عایقکاری نما است. این رنگها برای انواع نماهای سنگی، چوبی، بتنی و سیمانی کاربرد دارد. این رنگها چسبندگی بالایی دارند و میتواند مدت ۳ تا ۷ سال بر روی سطح دوام آورند.
- چسبهای پلیاورتان یکی دیگر از بهترین مواد آب بندی نما هستند. چسبهای پلیاورتان یا پلییورتان میتوانند بدون نیاز به زیرسازی برای انواع نمای سنگی و سیمانی و یا کامپوزیت مناسب باشند.
- چسبهای سیلیکونی نمونه دیگری از متریال آب بندی نما هستند. این چسبها باتوجهبه اینکه با مواد پلیمری ساخته شدهاند میتوانند مقاومت خوبی در مقابل شرایط آبوهوایی مختلف داشته باشند. در هنگام استفاده از چسبهای پلیاورتان باید دقت شود که بر روی سطح نریزد؛ زیرا بهسختی میتوان آن را از روی سطح نما پاک کرد.
چسبهای سیلیکونی انواع مختلفی دارند که عبارتاند از:
- چسب سیلیکونی شفاف که برای آب بندی انواع نماهای شیشهای به کار میروند.
- چسبهای سیلیکونی سفید که برای درزگیری و عایقکاری انواع کاشی و سرامیک کاربرد دارند.
- چسب سیلیکونی قرمز که علاوه بر خاصیت ضدآب بودن ضد حرارت و نسوز هستند.
- چسب سیلیکونی مشکی که برای درزگیری و عایق نماهای تیره به کار میروند.
مزایای استفاده از انواع انواع مواد آب بندی نما
باتوجهبه جنس نما شما میتوانید یکی از انواع مواد آب بندی نما را انتخاب و استفاده کنید. هرکدام از این مواد این ویژگی را دارند که از نفوذ آب جلوگیری کنند. بهترین نوع چسب آب بندی نما مواد نانو و پلیاورتان هستند که دوام و ماندگاری نسبتاً خوبی دارند. اما آب بندی نما ساختمان چه مزایایی را به همراه دارد؟
ما در این مطلب مزایای استفاده از بهترین مواد آب بندی نما را برشمردهایم که عبارتاند از:
- جلوگیری از نفوذ آب به پشت نمای ساختمان و داخل ساختمان
- جلوگیری از هدررفت انرژی درون ساختمان و کاهش هزینهها
- حفظ زیبایی ظاهری ساختمان و جلوگیری از شورهزدن یا آلودهشدن نما
- جلوگیری از سستشدن نمای ساختمان و سقوط آن
بهرهبردن از مزایای آب بندی نما مستلزم استفاده از بهترین مواد آب بندی نما و عایقکاری درست و اصولی نما است. پس در انتخاب متریال مناسب و تیم متخصص عایقکاری دقت کنید.
باتوجهبه مطالب فوق، انتخاب بهترین ماده برای آب بندی نمای ساختمان به عوامل مختلفی مانند میزان هزینه، شرایط محیطی، شرایط ساختمانی و نیاز به مقاومت برابر عوامل خورنده و جابهجاییهای ساختمانی وابسته است؛ لذا برای انتخاب بهترین ماده برای آب بندی نمای ساختمان، بهتر است با متخصصین و کارشناسان مرتبط مشورت کرده و باتوجهبه شرایط خاص ساختمان، تصمیمگیری صحیحی را انجام دهید.