آب بندی نمای کامپوزیت برای جلوگیری از ورود آب به داخل ساختمان انجام میشود. نفوذ آب باران به داخل نمای ساختمان و یا پشت نمای کامپوزیت میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. در نتیجه آب بندی نمای کامپوزیت میتواند از خسارات جبرانناپذیر جلوگیری کند.
جدای از این، اسیدی بودن آب باران در شهرهایی مانند تهران آسیب جدی به نماهای سنگی، آجری و سیمانی وارد میکند. با عایقکاری نمای کامپوزیت بهصورت اصولی میتوان از این مشکلات عدیده جلوگیری کرد.
نفوذ هوای سردوگرم و همچنین آب به داخل ساختمان باعث کاهش آسایش ساکنین و افزایش مصرف سوخت تا ۲۵ درصد میشود. ازاینرو آببندی انواع نما بهخصوص نمای کامپوزیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
معمولاً در نماهای کامپوزیت شکاف یا نقطه اتصال بین دو ورق کامپوزیت، محل نفوذ آب باران، رطوبت و گردوخاک است. این درزها و شکاف بهوسیله یک نوع لاستیک استفاده میکنند. این لاستیکها پس از مدتی کارایی خود را از دست میدهند و نیاز به سرویس دارند. در ادامه این مطلب ما به بررسی متریال و روش آب بندی نمای کامپوزیت میپردازیم.
مزایا و روش آب بندی نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت ساختمان شما زمانی به آب بندی دوباره نیاز دارد که لاستیک بین دو ورق کامپوزیت باگذشت زمان از بین رفته باشد. این یک دلیل بسیار عالی برای نفوذپذیر شدن نمای شما در مقابل آب باران است.
پیمانکاری که وظیفه بررسی و آب بندی نمای کامپوزیت را برعهده دارد، ابتدا باید لاستیک بین نما را جدا کند و سپس اقدام به آب بندی با متریال مناسب کند. چسبهای پلیاورتان متریالی هستند که بیشترین استفاده را در آب بندی نمای کامپوزیت دارد.
این متریال مقاومت بالایی در مقابل اشعه UV خورشید دارد و در برابر سرما و گرما مدتزمان بیشتری نسبت به سایر متریال عمر میکند.
در حین انجام آب بندی باید دقت شود که این متریال از چسبندگی بالایی برخوردار است و درصورتیکه روی کامپوزیت ریخته شود بهسختی جدا میشود. بهتر است لبههای نمای کامپوزیت را با روزنامه یا چسب بپوشانید تا چسب پلیاورتان روی آن نریزد.
بعد از اینکه چسب پلیاورتان بین درزها ریخته شد نوبت به جاگذاری لاستیکهای جدید میرسد و سپس میتوان چسب یا روزنامه را از لبهها جدا کرد. لاستیک درزگیر میتواند از جنس فوم PVC یا سیلیکون باشد. برخی از ناودانی یا تسمه هم بهجای این لاستیکهای درزگیر استفاده میکنند که از جنس خود ورق کامپوزیت است.
آب بندی نمای کامپوزیت بهصورت اصولی و درست مزایای بسیاری دارد که عبارتاند از:
- جلوگیری از نفوذ آب باران به پشت نما و داخل ساختمان
- جلوگیری از اتلاف انرژی درونی و نفوذ گرما و سرما به داخل ساختمان
- جلوگیری از شوره یا کپکزدن نما
چسب پلیاورتان یا سیلیکونی برای نمای کامپوزیت
چسبهای سیلیکونی معمولاً برای آب بندی نمای داخلی ساختمان گزینه مناسبی هستند. اما به این نکته باید دقت کرد که برای آب بندی نمای کامپوزیت و بهطورکلی نمای بیرونی ساختمان مناسب نیستند.
درصورتیکه قصد آب بندی کردن نمای خارجی ساختمان خود را دارید بهتر است از متریالی استفاده کنید که ماندگاری بالا و مقاومت خوبی در مقابل نور خورشید داشته باشد. چسبهای پلیاورتان تمامی این برتریها را نسبت به چسبهای سیلیکونی دارند و برای آب بندی نمای ساختمان کامپوزیت گزینه بسیار مناسبی هستند.
طول عمر و ماندگاری چسبهای پلیاورتان برای عایقکاری نمای بیرونی حدود ۱۰ سال است، این در حالی است که دوام چسبهای سیلیکونی کمتر از ۱ سال است. استفاده از متریال مناسب سبب میشود تا نفوذ آب به شکافها و درزهای نمای کامپوزیت ساختمان تقریباً غیرممکن شود.
قیمت آب بندی نمای کامپوزیت
قبل از اینکه بخواهیم در مورد قیمت آب بندی نمای کامپوزیت بگوییم باید به این نکته توجه کنید که در آب بندی نمای کامپوزیت باید از متریال باکیفیت استفاده شود و آب بندی باید بهصورت استاندارد انجام شود.
اما چه عواملی در محاسبه هزینه نهایی قیمت عایقکاری و درزگیری نمای کامپوزیت نقش دارد؟ این پرسش بسیاری از افراد است که از نمای کامپوزیت برای ساختمان خود استفاده کردهاند و نمای آنها پس از مدتی نیاز به آب بندی دارد. عوامل مهمی که میتواند هزینه این کار را مشخص کنند عبارتاند از:
- قیمت متریال آب بندی نمای کامپوزیت
- مقدار متریال موردنیاز
- متراژ نمای کامپوزیت ساختمان
اما شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جدیدترین قیمت آب بندی نمای کامپوزیت از شماره تماس درون سایت با مشاور و کارشناس مربوطه تماس حاصل نمایید.