روشها و تکنیک آب بندی نما ساختمان شامل استفاده از انواع مختلف مواد به منظور پوشاندن درز و شکاف بین دو قسمت از نمای ساختمان است. تکنیکهای آب بندی نما شامل نحوه آب بندی نما و روش دسترسی به نقاط مختلف نما هستند.
پس از نصب سنگ، سرامیک یا هرگونه مصالحی که به عنوان نما به کار میرود، میبایست برای پوشاندن میان درزها از مواد آب بندی استفاده کرد، زیرا مصالح به تنهایی در طول زمان در مقابل هرگونه فرسایش مقاوم نمیباشند، در نتیجه استفاده از مواد آب بندی نما امری ضروری است. آب بندی نما با راپل از جمله مواردی است که امروزه در صنعت ساختمانسازی برای برج و ساختمانهای مرتفع مورد استفاده قرار میگیرد.
روشها و تکنیک آب بندی نما توسط یکتا راپل
همانطور که میدانید نمای یک سازه ساختمانی به عنوان عایق حفاظتی ساختمان شناخته میشود و اولین لایه از ساختمان است که باد، آب و یا سایر موارد به آن برخورد میکند؛ بنابراین اجرای بندکشی مناسب و آب بندی نماساختمان بر طبق اصول و استاندارد امری حیاتی است.
آببندی به وسیله ابزارهای مختلفی با توجه به نوع نما و مکان آن صورت میگیرد و برای انجام این کار توصیه میشود از افراد با سابقه در اجرای آب بندی نمای ساختمان استفاده نمایید. توجه به این موضوع موجب میشود نه تنها اجرای کار در مدت زمان کوتاهتری صورت گیرد، بلکه از کیفیت اجرای کار اطمینان کامل داشته باشید.
انواع روش سنتی و پیشرفته آب بندی نما ساختمان
یکی از روشهای سنتی آب بندی نما استفاده از سیمان به جهت عایق کاری نما است. سیمان تا حدی از هدر رفت انرژی و نفوذ رطوبت به سازه جلوگیری مینماید. اما طبق بررسیهای صورت گرفته شده توسط متخصصین مصالح ساختمانی، سیمان به سرعت دچار فرسایش میشود و همین موضوع به راحتی باعث ایجاد درز در بین سنگ یا سیمان نما ساختمان میشود. در نظر داشته باشید هرچقدر که درزگیری ساختمان با جنس مناسب و با دقت کامل انجام شود، مسئله فرسایش اجتناب ناپذیر است.
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، انسانها به راحتی از مشکلات پیش رو گذر میکنند و در همین راستا به تولید مواد آب بندی روی آوردهاند. در ابتدا آب بندی نما با بالابر صورت میگرفت، اما با گذشت زمان استفاده از سیستم بالابر برای اجرای آب بندی نما دیگر مقرون به صرفه نبود، چرا که ساختمانها دیگر سه یا چهارطبقه نیستند، بلکه امروزه شاهد آسمان خراشیهای بسیاری در اکثر نقاط کشور هستیم.
در مناطق پربارش مانند استانهای گیلان، مازندران و گلستان استفاده از آب بندی نما بسیار بیش از سایر استانهای کشور توصیه میشود، زیرا ساختمانهای مناطق شمالی بسیار بیشتر از سایر نقاط مستعد نفوذ رطوبت هستند.
بنابراین استفاده از آب بندی در استانهای شمالی ایران یکی از امور مهم و واجب است و توصیه اکید میشود که به طور متداول آب بندی نمای ساختمان را بررسی نمایید. رطوبت زیاد و بارش فراوان باران در استان های شمالی سبب افزایش فرسایش ساختمانها خواهد شد. نفوذ رطوبت به درون ساختمان میتواند سبب بروز آسیب جدی به ساختمان شود.
بررسی آب بندی نما ساختمان با راپل و داربست
در چند دهه اخیر مسئله بهینهسازی به علت افزایش نرخ آب، برق و گاز بیش از پیش مورد توجه بسیاری افراد قرار گرفته است. به همین علت به جرات میتوان گفت آب بندی با راپل بهترین روش قابل استفاده در ساختمانهای مرتفع به جهت جلوگیری از اتلاف انرژی میباشد. شما میتوانید به راحتی و با استفاده از عایقکاری ساختمان از هدر رفت انرژی به طور چشمگیری جلوگیری نموده و به علاوه به عمر ساختمان خود بیافزایید. همانطور که پیش از این اشاره شد نمای ساختمان یکی از بخشهای اصلی ساختمانی است که در صورت هرگونه آسیب احتمال انتقال آن به تمامی قسمتهای ساختمان ممکن است.
نیاز به تاکید نیست که عایق کاری یک امر تخصصی است و تصور آنکه هر شخص بدون علم بتواند این کار را به سرانجام برساند کاملا غلط است! به این خاطر خواهشمندیم در صورتی که تمایل به عایق کاری ساختمان دارید، این کار را به یک تیم متخصص و مجرب بسپارید و از بابت افزایش طول عمر ساختمان آسوده خاطر باشید.
به طور کلی عایق کاری توسط یک تیم مجرب و متخصص به دو شیوه مختلف انجام میشود و آن را میتوان به شیوه عایق کاری با سازه و عایق کاری بدون سازی تقسیم نمود. در یک روش عایق بندی به صورت مجزا و جدا از نمای ساختمان بر روی یک لایه سازه به اصطلاح پشتیبان اجرا میکنند. در روش دوم عایق کاری بدون سازه و به طور مستقیم بر روی نما ساختمان اجرا میشود. در هر دو روش عایق کاری به صورت حرفهای و کامل صورت خواهد گرفت و انتخاب عایق کاری در مرحله اول به نوع نما و در مرحله بعدی به انتخاب مشتری و بودجه مد نظر آن بستگی دارد.
عایق کاری اصولی یک ساختمان، در فصول سرد سال به طور خاص خود را نشان میدهد، زیرا ساختمان به راحتی گرم میشود و همچنین زمانیکه اتلاف انرژی پایین باشد، به طور مشخص از هزینه مصرف انرژی نیز کاسته خواهد شد.
آب بندی نما با کمک طناب یا راپل توسط راپلکار
همانطور که از ابتدا مقاله اشاره شد، عایق کاری نما ساختمان با داربست نیز امکان پذیر است، اما آب بندی نما با راپل در ساختمانهای بلند توصیه میشود.
پیشنهاد ما برای ساختمان هایی که به دنبال تضمین نمای ساختمان در هنگام تعمیرات و آب بندی هستند نیز استفاده از شیوه راپل است، زیرا یقینا استفاده از داربست برای عایق بندی ساختمانهای آسمان خراش توجیه اقتصادی نخواهد داشت. همچنین موضوعی که در مرحله بعد حائز اهمیت است، ایمنی اجرای کار است که باید در طول کار توسط افراد رعایت شود. اغلب متخصصین به روش راپل در هنگام اجرا کار از دو طناب استفاده میکنند که یک طناب همیشه برای موارد اضطراری قرار میگیرد.
در آخر باید بگوییم یک نمای ساختمان سالم، کیفیت ساختمان را به رخ میکشد. عوامل مختلفی مانند تغییرات آب و هوا، آلودگی، گرد و غبار و بهخصوص بارشهای باران اسیدی و… به طور مستقیم در خرابی نمای ساختمان متاثر هستند؛ در نتیجه پیش از آنکه وضعیت نمای ساختمانتان بحرانی شود نسبت به عایق سازی آن اقدام کنید. لازم به ذکر است که پیش از آنکه میزان آسیب به ساختمان بیش از حد مجاز شود باید به آن رسیدگی نموده این موضوع علاوه بر اینکه از آسیب به دیگر نقاط ساختمان جلوگیری میکند بلکه هزینههای عایق سازی و تعمیر ساختمان نیز کاهش خواهد یافت.